Blog

Намалете сметките с топлоизолиране

toploizolacia-izo-bg3

С настъпването на зимата всяко едно домакинство е наясно, че по–голяма част от приходите ще се отделят за плащане на редовните сметки. За жалост по време на зимния период разхода на електричество се увеличава няколко пъти в опити да се затопли жилището. Всъщност какво се получава? Плащаме големи сметки за електричество, а топлината в дома никаква я няма. Крайно време е това да се промени. Методите са на лице, а от вас се иска да им се доверите и да ги приложите в дома.

Топлоизолацията е ефективен и практичен начин за намаляване на сметките за електричество. През зимния период едно помещение губи около 40 % от топлината си благодарение на НЕ изолираните стени и тавани. Вътрешната и външната топлоизолация са в състояние да намалят сметките почти наполовина. Това е голямо облекчение имайки предвид, че основно разхода на електричество сформира високите месечни плащания. Инсталирането на топлоизолация може да се сравни  с обличането на пуловер. Когато човек чувства студ, обикновено облича топла дреха, за да запази топлината на тялото си. Когато сградата трябва да задържи топлината във вътрешността си, се монтира топлоизолация.

Според статистиките външната изолация е предпочитана, а причината за това е по–голямата енергоефективност.  За да бъдем обективни ще ви кажем, че за да спестявате голяма част от разхода на енергия вашето жилище трябва да бъде топлоизолирано от вътре и от вън. Освен всичко друго трябва да помислите за смяна на стъклопакетите и дограмата. Изолацията няма да бъде достатъчно полезна за дома ви, ако през процепите около прозореца влиза студен въздух. Веднъж решите ли да топлоизолирате дома си го направете качествено. Не мислете за  сумата, която ще заплатите веднъж, мислете за сумите, които ще печелите ежедневно.

Едва ли скоро цените на електричеството ще се понижат до толкова, че да бъдат поносими за всяко домакинство, затова вземете нещата в свои ръце. Топлоизолирайте дома си, за да сте на топло през зимата и да чувствате прохлада през лятото. Вземете правилното решение и намалете месечните сметки с топлоизолация.

Прочетете още: