Боядисване

Боядисване

След шпакловане на стените в затворени помещения и на фасадите, идва моментът за тяхното боядисване. Това е операция, която често се подценява – собствениците решават да боядисат стените и таваните сами, след което се оказват разочаровани от резултата. Нашата компания предлага професионално боядисване на стени и тавани с латекс и блажна боя с гарантирано качество и на много изгодна цена.

Особености на боядисването на стена и таван

Шпаклованите стени и тавани се покриват с декоративни бои, за да се постигне оптимална естетика и завършеност на новия интериор. Подготвителните работи са определящи за качеството на крайния резултат и те обикновено включват нанасяне на слой грунд. Препоръчва се използването на антибактериални грундове на акрилна основа.

Те се абсорбират дълбоко в повърхността, имат антимикробни свойства и най-важното са безвредни за здравето. Грундът служи като добра основа за по-нататъшното нанасяне на различни видове бои: латексови, водно-емулсионни или акрилни. След изсъхване на грунда се нанасят два или повече слоя боя с помощта на валяк, четка или пистолет.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС ЗА НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ →

Каква боя да изберете?

избор на боя

Екипът ни притежава нужната компетентност, за да препоръча подходяща боя на всеки клиент. За боядисване на стени и тавани в жилищни помещения най-често се използват бои на водна основа или латекс. Те не отделят миризма, съхнат бързо и лесно се разреждат с вода. Съдържащата се в боите вода се абсорбира частично от материалите, а останалата част се изпарява.

Така се създава издръжлив декоративен филм, който безпроблемно пропуска въздуха. Този тип бои се продават в основен бял тон и чрез добавяне на органични багрила можете да постигнете всеки желан нюанс. В този случай боядисаната повърхност има равномерно матово покритие.

При боядисване на стени и тавани в помещения с висока влажност, като бани и кухни, се препоръчва използването на влагоустойчиви бои, които ще предотвратят появата и развитието на мухъл. Латексовите покрития със сребърни йони изпълняват същата функция. Положени на стените в банята, те не допускат появата на мухъл и петна.

Как боядисваме стени и тавани?

Преди да се пристъпи към боядисването, се прави отсичане на ъглите, обикновено с четка. Тази операция е особено необходима, ако стените и тавана се планира да бъдат в различни цветове. При боядисване на стени и тавани най-често използваният инструмент е валяк. Ролките на валяка могат да бъдат дунапренени, вълнени, структурни и други.

Има няколко неща, които трябва да знаете за боядисването на повърхности с валяк. Валякът се потапя в тава с боя и след това се търкаля няколко пъти. Когато излишната боя се отцеди, може да се пристъпи пък бояджийската работа. Ако се боядисва стена, боята се нанася  с равномерни движения отгоре надолу.

При боядисване на таван валякът се движи по посока на светлинните лъчи. Ивиците от нанесената боя трябва да застъпват следващите с около 5 см. Първо се нанася дебел слой боя, който се разнася няколко пъти по цялата повърхност. Тъй като боята се изразходва, натискът върху ролката трябва да се увеличи.
Боядисване на таван с латекс

Боядисване на таван с латекс

Операцията по боядисване на таван с латексова боя се различава значително от боядисването на други повърхности. Тъй като процедурата е по-сложна и трудоемка, препоръчваме да я поверите на професионалистите от нашия екип, които ще я изпълнят по най-добрия начин, в кратки срокове и на много изгодна цена.

Преди да се пристъпи към същинската работа, е необходимо да се премахне старото декоративно покритие. Ъглите, където се свързват тавана и стените, се покриват с хартиена лента, за да се защитят стените при неволно съприкосновение с валяка. Повърхността се третира с грунд, който ще позволи на боядисания таван да остане дълго в първоначалното си състояние, без да се люпи и напуква.

Боядисването на тавана може да се направи по два начина: с валяк или с пръскачка. Валякът е по-подходящ избор, ако стените трябва да се защитят от евентуални пръски латекс. Струва си да се отбележи, че избираме латексова боя, тъй като, първо, тя изсъхва много по-бързо, второ, не съдържа токсични вещества и трето, придава приятен полуматов нюанс и гладка повърхност. Освен това боядисаният с латекс таван може да се мие, което не винаги е възможно при използване на други материали.

Процесът на боядисване на таван с боя не е сложен за нас, професионалистите. Той се извършва по същия начин, както боядисването на стени и други повърхности – ролката се потапя в боята и след това се търкаля по повърхността на тавана и това се повтаря докато таванът е изцяло боядисан. При нужда процедурата се повтаря до постигане на пълно покритие и наситеност на цвета.

КОНТАКТИ →

Запознайте се с нашите цени за професионално боядисване:

Боядисване с латекс едноцветно, стени и таван в един цвят 4 лв./м²
Боядисване с латекс двуцветно, стени в един цвят, таван бял 5лв./м²
Боядисване с латекс трицветно, стените два цвята и таван бял 5лв./м²
Сваляне на тапети 4 лв./м²
Боядисване на входове, в зависимост от основата на стените и таваните 350 лв./на етаж
Куфар от гипсокартон за прикривОтсичанеане на тръби 2,50 лв./м²
Грундиране преди латекс 5 лв./м²
Изстъргване на постна боя 4 лв./м²
Начукване на блажна боя 7 лв./м²
Боядисване с блажна боя 60 лв./бр