Шпакловка

Шпакловка

Почти всеки ремонт включва шпакловка на стените и това е услуга, която нашата компания предлага на своите клиенти. Услугата включва всички видове шпакловки на стени и тавани с използване на висококачествени строителни смеси, както и нанасяне на грунд, шлайфане, полагане на ръбохранители и т.н. Резултатите ще изненадат приятно дори най-взискателните от вас.

Какво представлява шпакловката?

Шпакловката е вид строително-ремонтна операция, която има за цел да създаде равна и гладка повърхност върху стените и таваните. Това е много важен етап от строително-ремонтните работи, който определя не само гладкостта, но и стабилността на стенната мазилка. Следователно е много важно операцията да се изпълни професионално с максимална прецизност и внимание към всеки детайл.

Шпакловането на стените се прави върху груба мазилка като подготовка за нанасяне на декоративен материал – бои, тапети, плочки и други декоративни покрития. Това е операцията, която по правило отнема най-много време, но времето не е единственият ресурс, за чието разходване трябва да сте готови.

Предвид използваното количество материали, процедурата е сравнително скъпа. Цената на операцията може да достигне една трета от общите разходи за интериорна декорация дори в нови сгради, а да не говорим за стари къщи, където допустимите отклонения за кривината на ъглите, стените и подовете са доста големи.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С НАС ЗА НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РЕШЕНИЕ

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ →

Избор на шпакловъчната смес

Шпакловката е пастообразен или прахообразен материал, който се използва за изравняване на повърхности вътре в помещенията и върху фасадите на сградите, преди върху тях да се нанесат различни довършителни и облицовъчни материали. Изборът на подходяща шпакловка при ремонт е изключително важен, тъй като от това ще зависи обликът на вашите стени.

Шпакловъчната смес включва основа, свързващо вещество и специални полимерни добавки. Основна цел на добавките е да подобрят адхезията към различни повърхности, лекотата на нанасяне, да придадат еластичност, водоустойчивост и в крайна сметка да увеличат издръжливостта на нанесения материал.

Гамата от съвременни сухи смеси включва първослойни шпакловки за грубо изравняване на стени, запълване на фугите на гипсокартонени листове, запечатване на пукнатини и др. Шпакловките са подобни по предназначение на мазилките, но те са по-надеждни и здраво фиксирани към стени или други обработени повърхности, тъй като съдържат по-малки частици пълнители и специален набор от добавки, които ги правят пластични и неспособни да се свиват.

Избор на шпакловъчната смес

Съвременните шпакловки се произвеждат както под формата на сухи смеси, които се разтварят с вода преди употреба, така и под формата на готова за употреба паста. И двете смеси се делят на едрорелефни или изравняващи и тънкослойни или завършващи. Тънкослойните смеси се наричат суперфиниш.

Шпакловките също се делят на груби (размер на частиците 200 микрона или повече), средни (от 20 до 80 микрона) и фини (с частици до 20 микрона). Има също специализирани и универсални шпакловки, предназначени за решаване на тясно насочени, специфични задачи, например еластична замазка за запечатване на „дишащи“ шевове и пукнатини, фасадна замазка или разширяваща се замазка за спешни ремонти.

ОБАДЕТЕ НИ СЕ, ЗА ДА
ОБСЪДИМ ВАШИТЕ НУЖДИ

→ 0877500665

При цялото разнообразие от сухи шпакловки, предлагани на родния пазар, те могат условно да се разделят според използваното основно свързващо вещество на три вида:

  • Гипсови;
  • Циментови;
  • Полимерни.

Т.е. шпакловки с добавка на различни видове редиспергирани прахообразни полимери. Сухите шпакловки на циментова и гипсова основа са лесни за транспортиране и могат лесно да се приготвят за употреба (възможно е да се създаде смес с желания вискозитет). Те имат ниска цена и достатъчно дълъг срок на годност в суха форма.

Шпакловките, произведени с помощта на редиспергирани полимерни прахове, нямат почти никакъв недостатък – времето за тяхното използване не е ограничено от строги времеви рамки, но в същото време цената им е значително по-висока, тъй като адхезивните сухи полимери са приблизително 2,5 – 3 пъти по-скъпи от класическите готови дисперсии.

Основно предимство на сухите гипсови шпакловки е тяхната несвиваемост, поради което те са просто незаменими при наличие на значителни повърхностни дефекти над 2 mm. Основният им недостатък е тяхната слаба устойчивост на промени в температурата и влажността.

Защо да ни се доверите?

Качеството на шпакловката зависи както от качеството на използваните шпакловъчни смеси, така и от уменията на майсторите, които ги нанасят. И в двата случая клиентите ни нямат никакви причини за притеснение – високият професионализъм на екипа ни е доказан през годините и може да се види в огромния брой перфектно изпълнени проекти.

Компанията ни предлага пълен списък с ремонтно строителни работи, като това включва и шпакловане на стени и тавани. Цените ни са изгодни, предвид високото качество на изпълнение на всяка операция. От нас ще получите комуникативност, коректност и експедитивно изпълнение на възложените задачи.

КОНТАКТИ →

Цени за шпакловане

Гипспова шпакловка  6 лв./м²
Шпакловка на таван с мрежа и гипсово лепило   7 лв./м²
Шпакловка на стена с мрежа и гипсово лепило  6 лв./м²
Фина шпакловка на стени с шитрок  6 лв./м²
Фина шпакловка на таван с шитрок    6 лв./м²
Шпакловка с теракол  5 лв./м²
Грундиране  2 лв./м²
Шлайфане 2,50 лв./м²
Монтаж на ръбохранители 5 лв./ л.м
Запълване на улеи след полагане на кабели 3 лв./ л.м
Обръщане на прозорци и врати 28 лв./ л.м