Запитвания и контакти - 0877500665

Blog

Топлоизолация на вътрешните стени в жилището

wutreshna-izolaciq

Преди да се вземе решение за поставяне на вътрешна изолация в жилището, трябва да се прецени какви ще бъдат физикохимичните влияния върху нея. Когато се монтира топлоизолация, която не е добре подбрана като материал, се получава обратен на търсения ефект. Вместо значително повишаване на топлината в помещението, може да се получи минимален ефект по отношение на температурата в комбинация с миризма на мухъл. Това се получава, ако се ползват неподходящи материали като минерална вата, върху която се поставя гипсокартон – една комбинация, която често се ползва.

Специалистите предупреждават, че когато се постави топлоизолацията, върху стените започва да се образува конденз, който навлажнява ватата. Тогава вместо да изолира топлината, тя започва активно да я предава, при което температурните загуби стават значителни. Затова при поставяне на вътрешна топлоизолация тя трябва да е от материал, който след прикрепването си към стената остава сух. Това се осъществява чрез оставяне на въздухопроводи, които да отвеждат образувания конденз, а също и чрез редовна вентилация на помещенията.

  Съгласно общоприетите строителни технологии за предпочитане е да се направи външна изолация вместо вътрешна, но това не винаги е възможно. Причините са много, като липса на средства, които трябва да се съберат от всички живеещи в сградата или конструктивните особености не позволяват, а понякога се налага да се запази архитектурния замисъл, заради обща градоустройствена визия. В такива случаи се налага да се направи вътрешна изолация на помещения, които са особено студени през зимата и трудно се отопляват.

Много хора се заемат да правят топлоизолация с подръчни средства и личен труд без да имат необходимите знания за това. Ние съветваме при поставяне на изолацията да се използват дишащи материали.  В случай че влажният въздух няма изход, той ще започне да натрупва конденз върху стената, което води до много негативи както за самата сграда, така и за комфорта в помещението. Това е и една от причините за отлепване и падане на изолацията, което е често срещано явление, когато е поставена от аматьори.

Добре направената топлоизолация с грамотно разчетени физикохимични обстоятелства оправдава инвестицията за поставянето си. След това се чувства значителен ефект върху сметките за отопление, което е една от целите. Втората е повишаване на комфорта в жилището и осигуряване на добра температура. Третата, но не и по важност цел е изолацията да служи поне няколко години, през които да не създава проблеми.

Вложените средства, дори и при самостоятелно поставяне на топлоизолация, са значителни, затова рискът от грешки не е оправдан от финансова гледна точка. Ако човек иска да е сигурен, че неговата изолация ще издържи дълги години, може да поиска съвет или дори да поръча поставяне на топлоизолация от нас.

Професионалистите са наясно какви материали и технологии да използват за всеки отделен случай. Завършените обекти получават 5 години гаранция, което показва, че фирмата е сериозна и не се бои да гарантира за качеството на работата си.

Реално, поставяне на топлоизолация самостоятелно изглежда лесно, обаче в хода на работата възникват множество проблеми, които са разрешими с по-задълбочени знания. Затова спестените от майстори пари може да доведат до много повече разходи за ремонти впоследствие.

Прочетете още: