Запитвания и контакти - 0877500665

Blog

Вътрешна топлоизолация тип направи си сам

wutreshna-toploizolaciq

Много хора се заемат сами да направят вътрешна изолация на своите жилища. Това е възможно дори и за хора, които никога не са се захващали с подобна дейност. Собственоръчно изградената топлоизолация има своите предимства и недостатъци. Едното от предимствата е, че човек може да се занимава с изолацията тогава, когато има време, като не зависи от майстори. Второто е, че няма да плаща за работа, а само за материали.

В сайта ни може да се намерят множество съвети за материалите, които могат да се използват за топлоизолация. При криви стени, например, освен топлоизолирани, помещенията стават и по-естетични. Всички материали за топлоизолация от високо качество се доближават един до друг по отношение на ефективността. При всички случаи стените се облицоват отвътре с избрания материал, като технологията на полагане е изключително важна.

Всеки човек, решил да постави топлоизолация в жилището си самостоятелно, с намерението да спести пари от майстори, се заема с една много амбициозна задача. За да има начинанието успешен завършек, ще се наложи да проучи всички материали, начина за тяхното полагане и трайността им. В случая, отговорността за качеството на изолацията е лично негова. Затова много хора предпочитат да наемат специалисти, които да извършат ремонта професионално. Добрите фирми дават по пет години гаранция за топлоизолациите, които полагат. Това е от голямо значение – човек може да е сигурен, че изолиращите плочи няма да паднат изненадващо върху тъщата, домашния любимец или друг член от семейството.

Определено цената на самостоятелно поставената топлоизолация е по-ниска, отколкото да се заплаща труда на майстори. Освен това, може да се изолират само помещенията, които имат остра нужда от това. В жилищата има помещения, които не се ползват или имат остъклени тераси, южно изложение и други особености, които спестяват необходимостта от топлоизолация.

Преди започване на мащабен ремонт като топлоизолация трябва да се знае, че ще се намали ширината на помещенията. При монтажа на изолацията трябват доста строителни познания. Едното е, че трябва да се избягват оставянето на активни термомостове, които да “крадат” от топлината в помещението.

Специалистите съветват хората, които ще се опитат да поставят сами топлоизолация в дома си, да се информират за качествата на материалите. Те трябва да отговарят на определени критерии за безопасност като пожароустойчивост, хидроустойчивост и удароустойчивост. Освен това те трябва да бъдат екологично неутрални, като не причиняват алергични реакции и не излъчват токсини.

Когато всичко е готово за стартиране на ремонта и материалите вече са закупени, остава само да се монтират върху стените. Това е тънката част, която всъщност изисква майсторлък. Начинът на подреждане на топлоизолиращите плоскости е от значение, методът на закрепване също е изключително важен и не на последно място – качеството на поставяне, при което стените да станат красиви, гладки и с естетичен вид. Колкото и

Прочетете още: