Запитвания и контакти - 0877500665

Blog

Защо панелните блокове имат най–голяма нужда от топлоизолация?

izo-bg-toploizolirane

Защо панелните блокове имат най–голяма нужда от топлоизолиране? Отговорът на този въпрос вече знаят всички, които живеят в панелно жилище и са го топлоизолирали. А за тези, които все още не са съвсем сигурни нуждае ли се панелката от допълнителна обвивка ще отговорим с няколко аргумента в по–долните редове.

Панелните блокове са в окаяно състояние от години, но семействата, които могат да си позволят дом ново строителство са малко. Повечето просто се опитват да позакрепят панелното си жилище и да си живеят спокойно. Всеки, който е живял в панелна конструкция е наясно, че зимата вътре е студено, а лятото адска жега. Повишавайки тон всички съседи са част от разговора, макар само като слушатели. Неприятно, но факт.

Въпреки всички тези негативи, може да си живеете на топло и да разговаряте на висок тон, без да се притеснявате от никой и нищо, и всичко това точно в панелното жилище, за което говорим. Сигурно се питате: „Е, как стават тези неща?“ Много лесно! Топлоизолацията е най–мощното средство в борбата със студа, жегата и освен това притежава чудесни шумоизолиращи свойства, които са предпоставка за уютен, тих и спокоен дом.

Топлоизолирането на панелното жилище трябва да започне с подмяна на дограмата за постигане на максимален ефект. След това е нужно да се монтира топлоизолация по възможност вътрешна и външна. Ако имате достатъчно средства, за да направите всичко това, никога няма да съжалите. Комфортът, който ще получите  в замяна не може да се измерва в цифри. Освен това топлоизолирането на панелно, както и на всяко друго жилище е инвестиция, която след известен период от време започва да работи за вас.

Панелните блокове са на около 50г. и е напълно нормално да изглеждат в окаяно състояние особено, ако не се поддържат и ремонтират на време. Трудно е да се организира цялостно топлоизолиране или още по–добре саниране ( цялостно оздравяване на сградата включващо подмяна на инсталации, поправка на покрив и изграждане не допълнителни колони, където е необходимо ) на цял блок, което е най–добрия и ефективен начин за запазването му. Това е единственият начин да извлечете 100 % полза от монтажа на топлоизолационните плоскости, но имайки предвид финансовата нестабилност на средностатистическия българин, това се превръща в утопия. И все пак всеки който може да си позволи топлоизолиране, нека го направи, това е единственият начин да превърнете панелното си жилище в топъл и уютен дом!

Прочетете още: