Blog

Топлоизолация на вашия таван

izolaciq-na-pokriv1

Днес всеки дом, който е новопостроен или е от години използван, без да му се прави топлоизолация има спешна нужда от спестяващото средства начинание. Веднъж вложената в нея сума се счита за инвестиция ако се пресметнат предотвратените загуби за години напред. С това си действие вие ще щадите околната среда, но и финансовите ви загуби ще намалеят. С всеки нов такъв проект държавата ни и населението като цяло ще имат много по-ниски разходи, които могат да се инвестират в други блага, каквито и да са те.

Важна част и дори основна от всяка топлоизолация, на която трябва да се обърне внимание е тавана у дома. Той е главния фактор, който пречи на топлината да излезе от помещението. Знаем, че тя се издига нагоре и понякога усещаме по-високата температура в стаята само когато например смъкваме предмет от гардероба или секцията и ни се налага да се качим на високо. Предотвратяването и налагането на пречка за нейното изпускане дава възможност тя да се задържи в помещенията като така, цикъла на отопление може да се сведе до минимум.

Популярен начин за топлоизолация е нанасянето на „пяна“ над самия таван намиращ се под покрива (примерно в таванското помещение), която се втвърдява за минути, но хубавото при нея е, че тя не само изолира, а запълва и излишните фуги и цепнатини, които може да са се образували с годините. Някои фирми също така предлагат и допълнително монтаж на алуминиево фолио, което е един вид „отражател“ на топлината и спомага за задържането на ценните градуси. Друг вариант за покрив е поставянето на каменна вата, която, освен че задържа топлината, шумоизолира и е водонепропусклива. Професионална помощ от Izo.bg може да ви даде само положителни напътствия и разбира се преки действия, с които в минимален срок те ще завършат проекта ви с качествени материали.

 

Снимка от:  www.am-energy.com

Прочетете още: